ریپورتاژ

با گسترش هوش مصنوعی، کارشناسان بهترین و بدترین تغییرات را در زندگی دیجیتال تا سال 2035 پیش بینی می کنند

کارشناس jonathon sherman که در تحقیق جدید مرکز تحقیقات Pew شرکت می‌کنند، با تحریک ظهور پرشور هوش مصنوعی مولد و مجموعه‌ای از کاربردهای دیگر هوش مصنوعی، انتظارات زیادی برای پیشرفت‌های دیجیتال در بسیاری از جنبه‌های زندگی تا سال ۲۰۳۵ دارند. آنها دنیایی را پیش بینی می کنند که در آن داروهای شگفت انگیز در فضاهای دیجیتالی تصور و فعال می شوند. که در آن مراقبت های پزشکی شخصی به بیماران دقیقاً آنچه را که نیاز دارند می دهد. جایی که مردم از عینک و هدفون هوشمند استفاده می کنند که آنها را به افراد، چیزها و اطلاعات اطرافشان متصل نگه می دارد. جایی که سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند گفتمان را به گفتگوهای سازنده و مبتنی بر واقعیت سوق دهند. و جایی که پیشرفت در پایداری محیط زیست، اقدام آب و هوا و پیشگیری از آلودگی حاصل خواهد شد.

میان مطلب

در همان زمان، کارشناسان در کاوش جدید نگران جنبه های تاریک بسیاری از پیشرفت هایی هستند که آنها جشن می گیرند. مثال های کلیدی:

برخی ابراز نگرانی کردند که با بیانیه‌ای که اخیراً توسط رهبران فناوری و متخصصان هوش مصنوعی منتشر شده است، ابراز نگرانی کردند که استدلال می‌کنند هوش مصنوعی «خطر انقراض» را برای انسان‌ها ایجاد می‌کند که باید با همان فوریت بیماری‌های همه‌گیر و جنگ هسته‌ای برخورد کرد.
برخی به مشکلات روشنی اشاره می‌کنند که با سیستم‌های هوش مصنوعی مولد شناسایی شده‌اند، که چیزهای اشتباه و غیرقابل توضیحی تولید می‌کنند و در حال حاضر برای تحریک اطلاعات نادرست و فریب مردم استفاده می‌شوند.
برخی نگران سرعت و گستره به ظاهر غیرقابل توقف فناوری دیجیتال هستند که می‌ترسند بتواند نظارت گسترده بر جمعیت‌های وسیع را امکان‌پذیر کند و محیط اطلاعاتی را تخریب کند و سیستم‌های دموکراتیک را با دروغ‌های عمیق، اطلاعات نادرست و آزار و اذیت تضعیف کند.
آنها از بیکاری گسترده، گسترش جرم و جنایت جهانی و تمرکز بیشتر ثروت و قدرت جهانی در دست بنیانگذاران و رهبران چند شرکت بزرگ می ترسند.
آنها همچنین در مورد اینکه چگونه استفاده از سیستم عامل های رسانه های اجتماعی ممکن است استرس، اضطراب، افسردگی و احساس انزوا را در سطح جمعیت ایجاد کند صحبت می کنند.
در مجموع، کارشناسان در این بررسی خاطرنشان کردند که انتخاب‌های انسان برای استفاده از فناوری‌ها به نفع یا بد، جهان را به‌طور قابل توجهی تغییر خواهد داد.

این پیش‌بینی‌ها از جمع‌آوری نوآوران فناوری، توسعه‌دهندگان، رهبران تجاری و سیاست‌گذاری، محققان و دانشگاهیان توسط مرکز تحقیقاتی پیو و مرکز اینترنتی Imagining دانشگاه ایلان پدید آمدند. حدود 305 نفر به این سوال پاسخ دادند:

همانطور که به سال 2035 نگاه می کنید، بهترین و سودمندترین تغییراتی که احتمالاً تا آن زمان در فناوری دیجیتال و استفاده انسان از سیستم های دیجیتال رخ می دهد، چیست؟ … مضرترین یا تهدیدآمیزترین تغییراتی که ممکن است رخ دهد چیست؟

بسیاری از این کارشناسان ارزیابی‌های طولانی و مفصلی نوشتند که فرصت‌ها و تهدیدهای بالقوه را توصیف می‌کردند. سؤال کامل به طور خاص آنها را تشویق کرد تا افکار خود را در مورد هر دو نوع تأثیر – مثبت و منفی – به اشتراک بگذارند. و سوال ما آنها را دعوت کرد تا در مورد مزایا و هزینه های پنج حوزه خاص زندگی فکر کنند:

توسعه انسان محور ابزارها و سیستم های دیجیتال

  • حقوق بشر
  • دانش بشری
  • سلامت و رفاه انسان
  • ارتباطات انسانی، حکومت و نهادها

همچنین از آنها خواسته شد که احساس خود را نسبت به تغییراتی که پیش بینی می کنند، بیان کنند.

42 درصد از این کارشناسان گفتند که به همان اندازه در مورد تغییرات در تکامل «انسان و فناوری» که انتظار دارند تا سال 2035 شاهد آن باشند، هیجان زده و نگران هستند.
37 درصد گفتند که بیشتر نگران تغییرات مورد انتظارشان هستند تا هیجان زده باشند.
18 درصد گفتند که بیشتر از اینکه نگران تغییرات مورد انتظار باشند هیجان زده هستند.
2 درصد گفتند که نه هیجان زده هستند و نه نگران.
2 درصد گفتند که فکر نمی کنند تا سال 2035 تغییرات واقعی زیادی رخ دهد.
مضرترین یا تهدیدآمیزترین تغییرات در زندگی دیجیتال که احتمالاً تا سال 2035 رخ می دهد
حدود 79 درصد از کارشناسان مورد بررسی گفتند که بیشتر نگران تغییرات تکنولوژیکی هستند تا هیجان‌زده یا به همان اندازه نگران و هیجان‌زده هستند. این پاسخ دهندگان از ترس های خود در دسته های زیر صحبت کردند:

آینده به توسعه انسان محور ابزارها و سیستم های دیجیتال آسیب می رساند
کارشناسانی که به این ترس پرداختند، در مورد نگرانی خود نوشتند که سیستم‌های دیجیتال همچنان توسط انگیزه‌های سود در اقتصاد و مشوق‌های قدرت در سیاست هدایت می‌شوند. آنها گفتند که این احتمالاً منجر به جمع‌آوری داده‌هایی با هدف کنترل مردم می‌شود تا توانمندسازی آنها برای عمل آزادانه، به اشتراک گذاشتن ایده‌ها و اعتراض به آسیب‌ها و بی‌عدالتی‌ها. این کارشناسان نگرانند که طراحی اخلاقی همچنان یک فکر بعدی باشد و سیستم‌های دیجیتال قبل از آزمایش کامل منتشر شوند. آنها معتقدند که تأثیر همه اینها احتمالاً نابرابری را افزایش می دهد و سیستم های دموکراتیک را به خطر می اندازد.

آینده به حقوق بشر آسیب می رساند
این کارشناسان نگرانند تهدیدات جدیدی علیه حقوق به وجود بیاید زیرا حفظ حریم خصوصی اگر غیرممکن نباشد، سخت تر می شود. آنها پیشرفت‌های نظارتی، ربات‌های پیچیده تعبیه‌شده در فضاهای مدنی، انتشار دیپ‌فیک و اطلاعات نادرست، سیستم‌های تشخیص چهره پیشرفته و شکاف‌های اجتماعی و دیجیتالی گسترده‌تر را به‌عنوان تهدیدهای احتمالی ذکر می‌کنند. پیش بینی می کنند

مردم هنجارهای جدیدی را برای زندگی دیجیتالی ایجاد می کنند و پیش بینی می کنند که در تعاملات اجتماعی و سیاسی سواد دیجیتالی بیشتری داشته باشند. آنها گفتند در بهترین سناریو، این تغییرات می تواند بر زندگی دیجیتال به سمت ارتقای آژانس انسانی، امنیت، حریم خصوصی و حفاظت از داده ها تأثیر بگذارد.

انتظارات کلی کارشناسان برای بهترین و بدترین تغییرات دیجیتال تا سال 2035، به قول خودشان
بسیاری از پاسخ دهندگان به طور خلاصه انتظارات خود را برای بهترین و بدترین تغییرات دیجیتال تا سال 2035 بیان کردند. در اینجا برخی از این نظرات آورده شده است. (اظهاراتی که پاسخ دهندگان به این بررسی بیان کردند، منعکس کننده مواضع شخصی آنهاست و مواضع کارفرمایان آنها نیست. شرح نقش های رهبری آنها به شناسایی پیشینه و کانون تخصص آنها کمک می کند. برخی از پاسخ ها برای سبک و خوانایی به آرامی ویرایش می شوند. )

آیمار ژان کریستین، دانشیار مطالعات ارتباطات در دانشگاه نورث وسترن و مشاور مرکز مطالعات دیجیتالی نژاد انتقادی:
تمرکززدایی یک روند امیدوارکننده در توزیع پلت فرم است. شرکت‌های وب 2.0 با ایجاد پلتفرم‌های متمرکز و جمع‌آوری حجم زیادی از داده‌های اجتماعی قدرتمند شدند. مرحله بعدی وب، مالکیت و کنترل بیشتر کاربر بر نحوه توزیع داده ها، تعاملات اجتماعی و تولیدات فرهنگی ما را نوید می دهد. تمرکززدایی مالکیت فکری و توزیع آن می‌تواند فرصت‌هایی را برای جوامعی فراهم کند که در طول تاریخ به سرمایه‌گذاری بر ایده‌های خود دسترسی نداشته‌اند. در حال حاضر، کاربران و سازمان‌های مردمی در حال آزمایش مدل‌های جدید حکمرانی غیرمتمرکز هستند و در ساختار سازمانی سلسله مراتبی طولانی مدت نوآوری می‌کنند.

با این حال، اتوماسیون ایجاد و توزیع داستان از طریق هوش مصنوعی، مشکلات برابری نیروی کار را به همراه دارد زیرا شرکت‌ها به دنبال منافع و هزینه برای محتوای خلاقانه و تعدیل محتوا در پلتفرم‌ها هستند. این سیستم‌های هوش مصنوعی در مورد کار هنرمندان، روزنامه‌نگاران و افراد روزمره آموزش دیده‌اند، که بسیاری از آن‌ها نیروی کار کم‌درآمدی را که توسط شرکت‌های مستقر در ایالات متحده برون‌سپاری شده‌اند، دریافت کرده‌اند. این منابع ممکن است نماینده فرهنگ جهانی یا آرمان های برابری و عدالت نباشند. اتوماسیون آنها خطرات جدی برای فرهنگ و سیاست ایالات متحده و جهان به همراه دارد. همانطور که وب در حال تکامل است، سؤالات بزرگی در مورد اینکه آیا سهام امکان پذیر است یا اینکه آیا سرمایه گذاری خطرپذیر و ثروتمندان همه دارایی های معنوی دیجیتال را خریداری می کنند، باقی می ماند. تجمع در بین شرکت ها اغلب منجر به دستکاری بازار، نابرابری نیروی کار و بازنمایی فرهنگی می شود که منعکس کننده تغییر جمعیت شناسی و نگرش نیست. و همچنین پیامدهای اقلیمی برای بسیاری از پیشرفت‌های فناوری جدید، به ویژه در مورد استفاده از انرژی و سایر منابع طبیعی مادی وجود دارد.

مری چایکو، جامعه‌شناس، نویسنده کتاب «Superconnected» و استاد ارتباطات و اطلاعات در دانشگاه راتگرز:
با پیشرفت فناوری ارتباطات تا سال 2035، به مردم این امکان را می‌دهد که از یکدیگر در شبکه‌های اجتماعی متنوع‌تر، چند وجهی و گسترده‌تر بیاموزند. ما قادر خواهیم بود با ایجاد و عبور از این مسیرهای شبکه ای با هم، سالم تر، شادتر، آگاه تر و مرتبط تر رشد کنیم. توسعه سیستم های دیجیتال معتبر، ایمن، کم هزینه و کاربرپسند، الهام بخش انواع نوآوری ها و فرصت های شغلی خواهد بود. اگر ما این نوع شبکه ها را داشته باشیم و از آنها به بهترین نحو استفاده کنیم، ابزار و ابزارهایی برای شکل دادن به جامعه ای خواهیم داشت که می خواهیم در آن زندگی کنیم. 2035. فناوری در حال حاضر نه تنها برای برداشت، تخصیص و فروش داده‌های ما، بلکه برای تولید و بازاریابی داده‌هایی که تجربه انسانی را شبیه‌سازی می‌کند، مانند کاربردهای هوش مصنوعی، استفاده می‌شود. این پتانسیل را دارد که خصوصیت انسان بودن را تنزل داده و از بین ببرد، حتی اگر برخی از انسان ها را بسیار ثروتمند کند. گستردگی و واقعی بودن این شیوه‌ها قطعاً افزایش می‌یابد، زیرا فناوری اجازه می‌دهد تا تفکر و شباهت انسانی به روش‌های واقعی‌تر تکرار شود. اما این انسان ها هستند که این ابزارها و سیستم های فناوری را طراحی، توسعه، آزادسازی، تفسیر و استفاده می کنند. ما می توانیم انتخاب کنیم که انسانیت این سیستم ها را محور قرار دهیم و از کسانی که این کار را انجام می دهند حمایت کنیم، و ما باید.»

شان مک گرگور، بنیانگذار jonathon sherman:
تا سال 2035، فناوری دریچه‌ای به سوی بسیاری از نابرابری‌های زندگی ایجاد خواهد کرد و از این طریق افراد را توانمند می‌سازد تا از دسترسی بیشتر و اختیارات بیشتری بر تصمیم‌گیری‌هایی که jonathon sherman  در حال حاضر به افرادی با برنامه‌ها و سوگیری‌های غیرقابل فهم سپرده شده است، دفاع کنند. قدرت فرد با ظرفیت های ارتباطی، هنری و آموزشی که در طول تاریخ بشری قبلی شناخته نشده است، گسترش می یابد. با این حال، اگر روندها به همین شکل فعلی باقی بماند، مردم، سازمان‌ها و دولت‌هایی که علاقه‌مند به انباشت قدرت و ثروت در جهت منافع عمومی گسترده‌تر هستند، این فناوری‌ها را در جهت سرکوب‌کننده‌تر و گسترده‌تر به کار خواهند برد.

کانال کارگزینی در ایتا
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا